10 dagen in Rotterdam: De ultieme reisgids

Taxi Rotterdam schiphol
 

De Nederlandse stad Rotterdam is een krachtpatser als het gaat om creativiteit en innovatie. Het is geen wonder dat de stad is uitgeroepen tot een van de top 10 creatieve steden in de wereld. Met zoveel spannende attracties, dingen om te doen en geweldige plekken om te verblijven is het geen wonder dat Rotterdam een van de populairste bestemmingen is geworden voor reizigers van over de hele wereld. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over 10 dagen reizen naar Rotterdam (en weer terug naar huis). Van welke activiteiten je kunt ondernemen, waar je moet verblijven en hoeveel het je gaat kosten, lees verder voor onze volledige gids!

Wat te doen in 10 dagen in Rotterdam?

Hoewel een reis naar Rotterdam perfect is voor alle soorten reizigers, voelen veel mensen zich aangetrokken tot de creatieve scene van de stad. Met zoveel leuke activiteiten en plekken is een reis van 10 dagen meer dan genoeg tijd om Rotterdam te verkennen en de vele wonderen te ontdekken. Hier zijn 11 dingen die je in 10 dagen in Rotterdam kunt doen.

Bezoek het Rembrandthuis – Het huis van de Nederlandse schilder Rembrandt is een must voor alle bezoekers aan Rotterdam. Het huis is nationaal erfgoed en een museum met een collectie originele werken van de kunstenaar. Het ligt in het centrum van de stad, dus je kunt het snel verkennen voor of na een bezoek aan het museum.

Verken de Erasmusbrug – De Erasmusbrug is ontworpen om de innovatieve architectuur van de stad te laten zien. De architectuur en de bruggen zelf zijn benoemd tot UNESCO-werelderfgoed.

Bezoek Rijnhaven – De Rijnhaven is een geweldige plek om te bezoeken tijdens je 10-daagse Rotterdam trip. Oorspronkelijk was het een haven voor de export van goederen uit Rotterdam, maar in de twintigste eeuw veranderde het in een recreatiegebied. Het staat vol met prachtige tuinen, restaurants, cafés en bars, en het is ook een geweldige plek om te wandelen.

Geniet van de musea – Er zijn zoveel geweldige musea in Rotterdam. Voor een snel overzicht van de geschiedenis en cultuur van de stad kun je een bezoek brengen aan het Museum Boijmans Van Beuningen. Voor liefhebbers van moderne kunst is het Gemeentemuseum Den Haag de place to go.

Bezoek de Vondelingenmarkt – De Vondelingenmarkt is een leuke en interessante markt die elke dinsdag en zaterdag plaatsvindt. Het staat er vol met handwerk, schilderijen, muziek, kleding, souvenirs, eten en meer.

Bezoek de tuinen van het Rijksmuseum – Voor natuurliefhebbers is een 10-daagse reis naar Rotterdam de perfecte gelegenheid om de Rijksmuseumtuinen te bezoeken. De tuinen staan vol met prachtige beelden uit de hele wereld, een Japanse tuin, kronkelende wandelingen en prachtige uitzichten over de stad.

Verken het grachtenstelsel – Varen en wandelen door de historische grachten van de stad is een geweldige manier om de bezienswaardigheden van Rotterdam in je op te nemen. Er zijn veel grachten met een verscheidenheid aan landschappen, grachtenpanden en monumenten.

Bezoek de Erasmus Universiteit – De Erasmus Universiteit is een van de meest prestigieuze instellingen voor hoger onderwijs in Rotterdam. De universiteit is ook een geweldige plek om te bezoeken als je in de stad bent. Er zijn het hele jaar door veel interessante evenementen en activiteiten op de universiteit en je kunt het universiteitsterrein bezoeken als je in Rotterdam bent.

Geniet van het nachtleven Het nachtleven in Rotterdam is een spannende mix van modern, traditioneel en internationaal. Er zijn veel bars, clubs en dansevenementen waar je uit kunt kiezen en het is gemakkelijk om iets te vinden dat bij je stijl past.

Bezoek de Aalsmeerse Bloemenveiling – Voor veel reizigers is het hoogtepunt van een reis naar Rotterdam een bezoek aan de Aalsmeerse Bloemenveiling. De bloemenveiling is een van de grootste bloemenmarkten ter wereld en het is een geweldige plek om souvenirs, bloemen en planten te kopen.

Neem een Taxirit Rotterdam schiphol – Een ritje in een taxi is een geweldige onspannende ervaring en u krijgt gelijk ook de omgeving te zien.

Waar verblijf je in 10 dagen in Rotterdam?

Als je van plan bent Rotterdam 10 dagen te bezoeken, moet je je accommodatie minstens een week voordat je naar de stad afreist boeken. Hoewel de meeste toeristen in het centrum verblijven, kun je ook budgetvriendelijke hotels buiten het centrum en in de omliggende gebieden vinden.

  • Bezoek Rotterdam Centrum – Veel reizigers kiezen ervoor om in het centrum van Rotterdam te verblijven. Je kunt echter ook het centrum bezoeken of in een rustiger deel van de stad verblijven. Qua locatie geven veel reizigers de voorkeur aan het zuidelijke deel van de stad, dat wordt beschouwd als het meest budgetvriendelijke deel van de stad.

  • Verblijf buiten het centrum Als je Rotterdam bezoekt om te reizen en te winkelen, kun je buiten het centrum verblijven en toch dichtbij genoeg zijn om een van de vele attracties van de stad te bezoeken. Veel reizigers kiezen ervoor om in het zuidelijke deel van de stad te verblijven.

  • Budgetvriendelijke hotels – Als je in Rotterdam wilt verblijven maar niet te veel geld wilt uitgeven, raden we je aan een budgetvriendelijk hotel te boeken. Qua locatie liggen veel budgetvriendelijke hotels in Rotterdam in het zuidelijke deel van de stad.

Laatste ontwikkelingen voor reizigers naar Rotterdam

Als belangrijke havenstad heeft Rotterdam altijd voorop gelopen in innovatie en verandering. De stad is nu toonaangevend in de digitale sector en de kunst, en deze sectoren zijn zeer populair bij zowel toeristen als inwoners. De stad ondergaat ook veel veranderingen ten goede, waardoor het een nog spannendere plek is om te bezoeken. Hier zijn enkele van deze recente ontwikkelingen voor reizigers naar Rotterdam om te overwegen.