Gids over hoe u uw auto moet poetsen

Interior detailing
 

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt zo van de geur van autogeur als jij. Maar geloof ons als we zeggen dat andere automobilisten niet zo blij zijn met jouw signatuurgeur. Daarom is het tijd om je interieur af te stoffen en grondig te reinigen. We bedoelen hiermee het is tijd om je interior detailing aan te pakken! Zelfs als u uw auto regelmatig olie ververst en preventief onderhoud uitvoert, blijft er genoeg vuil dat zich tussen de reinigingsbeurten door ophoopt en na verloop van tijd alleen maar erger wordt. Dat betekent echter niet dat u al dat vuil de overhand moet geven. Het goede nieuws is dat het reinigen van het interieur gemakkelijker is dan u denkt! Volg deze eenvoudige tips om uw auto fris te laten ruiken en de stoelen er op hun best uit te laten zien:

Wat veroorzaakt autogeur?

Mensen produceren transpiratie als gevolg van fysieke activiteit en inspanning, spijsvertering, hormonale veranderingen en diverse andere factoren. Wanneer we het inademen, ruiken we de natuurlijke geur van het lichaam. Dit betekent dat de geur van uw kleding en/of huid overgaat op de auto en andere bestuurders afleidt.

Omdat mensen het grootste deel van hun tijd in een auto of vrachtwagen doorbrengen, verzamelen we veel spullen, voedselkruimels en andere deeltjes op de stoelen. Deze deeltjes, gecombineerd met het natuurlijke aroma van uw eigen lichaam, zijn een belangrijke oorzaak van autogeur.

Hoe kom ik van stinkende autogeuren af?

Als u van de geur van uw auto af wilt, moet u de bron van de geur aanpakken en alle stinkende deeltjes en onzuiverheden verwijderen. Auto-interieurreiniging is de ideale manier om van die geur af te komen en je auto fris te laten ruiken.

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je interieur zo schoon mogelijk is. Gebruik een stofzuiger met een hulpstuk dat bekledingsdeeltjes verwijdert. U moet ook uw stoelen wassen met een zachte oplossing, zoals een autoshampoo.

Stap-voor-stap handleiding voor interieurreiniging

Nu je weet waardoor je auto stinkt, gaan we aan de slag. Dit is hoe je je interieur schoonmaakt:

  • Verwijder alle voorwerpen uit de auto. Om zoveel mogelijk vuil en stof van de stoelen te krijgen, moet u ze stofzuigen.
  • Gebruik vervolgens een microvezeldoek om de hele auto af te vegen. Dit zal alle losse deeltjes verwijderen.
  • Gebruik een vloerreiniger of een autoshampoo om de vloermatten en het tapijt te wassen. Zorg ervoor dat het interieur grondig schoon is.

Laatste woorden – heb je nog steeds een hekel aan die vieze autogeur?

Zelfs als je interieur fris en schoon ruikt, blijft de geur van je auto waarschijnlijk een beetje funky ruiken. Er is immers geen manier om de geur van je lichaamsgeur kwijt te raken.

Maar niet getreurd. U kunt de penetrante geur van uw lichaam verminderen door schone kleren te dragen, het interieur van uw auto schoon te houden en met de ramen omlaag te rijden.