Uw auto polijsten: 4 eenvoudige stappen

Auto laten polijsten
 

Uw auto polijsten is snel, betaalbaar en kan echt een verschil maken. Uw auto polijsten is een van de gemakkelijkste manieren om hem die high-end look te geven. Het is ook een van de meest kosteneffectieve manieren om uw auto thuis dat beetje extra te geven. Met een paar eenvoudige stappen en een beetje tijd en geduld kunt u uw auto polijsten voor minder dan 20 euro. En het mooiste is? Een gepolijste auto ziet er geweldig uit in elk licht en onder elke hoek. Bekijk onze handige gids voor het polijsten van je auto:

Stap 1: Uw auto waxen

Als je je auto nog nooit in de was hebt gezet, is dit het moment om te beginnen. Deze stap is belangrijk. Uw auto afvegen met een microvezeldoek is een goed begin. Maar tenzij je een waxmachine hebt, zal het moeilijk zijn om de beste resultaten te krijgen. De beste manier om te waxen is met een waxmachine. Maar als u daar niet over beschikt, kunt u ook met de hand waxen. Om uw auto in de was te zetten, raden wij u aan een microvezeldoek te gebruiken. Die is namelijk zacht en neemt gemakkelijk vuil, stof en resten van het oppervlak van de auto op. Denk eraan om u te concentreren op het dak van de auto, de motorkap, de kofferbak, het kofferdeksel, de deuren, de achterlichten en de zijkanten. U wilt geen enkel plekje missen. Met de hand waxen is een goede manier om uw doe-het-zelf-vaardigheden te verbeteren en uw waxtechnieken te oefenen voordat u investeert in een waxmachine. Zodra je je comfortabel voelt met het proces, kun je overwegen een waxmachine aan te schaffen. Met een machine kun je betere resultaten bereiken. Je kunt echter ook met de hand harsen. Als je geen toegang hebt tot een waxmachine, gebruik dan gewoon een microvezeldoek en een emmer warm water om de auto schoon te maken. Breng vervolgens een wax aan en wrijf deze in met een schone microvezeldoek. Als u de auto met de hand in de was zet, richt u zich op het dak, de motorkap, de kofferbak, de deuren, de achterlichten en de zijkanten. Wij raden u aan een microvezeldoek te gebruiken om de wax in te werken. U kunt ook een zeem gebruiken om de wax in te werken. Zodra u klaar bent met de wax, kunt u een microvezeldoek gebruiken om het overtollige water af te vegen voordat u met een schone handdoek gaat polijsten.

Stap 2: Een polijstpad gebruiken

Polijstpads zijn er in verschillende kwaliteiten en soorten. Van extra fijn tot medium tot grof, ze zijn ontworpen om één oppervlak tegelijk te polijsten of een hele auto te polijsten. Polijstpads hebben verschillende vormen en maten, afhankelijk van het oppervlak waarvoor ze ontworpen zijn. Sommige pads zijn ontworpen om alleen op gelakte oppervlakken te werken, terwijl andere op elk oppervlak kunnen werken. Microvezel polijstpads zijn de meest voorkomende, en zijn ontworpen om te werken op verschillende oppervlakken zoals glas, plastic, metaal, verf en meer. U kunt een microvezelpolijstpad kiezen op basis van het oppervlak dat u wilt polijsten. Als u het gelakte oppervlak van uw auto wilt polijsten, kunt u een polijstpad met een fijne korrel gebruiken. Als u de wielen van uw auto wilt polijsten, kunt u een pad met een gemiddelde of grove korrel gebruiken. De meeste polijstpads worden geleverd met een gedetailleerde handleiding, waarin staat hoe u de pad moet gebruiken.

Stap 3: Polijsten, polijsten en nog eens polijsten!

Deze stap is cruciaal. Het polijsten van uw auto is een lang en vervelend proces. Begin met een schoon, droog oppervlak en een schone, droge handdoek. Afhankelijk van het oppervlak dat u polijst, kan het nodig zijn het polijstmiddel meerdere keren in te poetsen. Om het polijstmiddel in te wrijven gebruikt u een schone handdoek en dept u deze tegen het oppervlak om stof en vuil op te nemen. Herhaal dit proces totdat het oppervlak volledig schoon is. Om uw auto te polijsten raden wij u aan een roterende polijstmachine te gebruiken. Deze machine levert een consistente en gelijkmatige polijsting, zodat u zich kunt concentreren op de delen van uw auto die u de beste glans wilt geven. Als dit teveel werk voor je is kan je ook je auto laten polijsten.

Zorg ervoor dat u de pad en schijven goed in de machine plaatst voor het beste resultaat. Zodra de pad en schijven zijn geplaatst, zet u de machine aan en polijst u voorzichtig het oppervlak van uw auto. Het is belangrijk te onthouden dat de meeste krassen op uw auto in de lak zitten. Hier ziet u dus het grootste verschil tussen de oude en de nieuwe glans van uw auto.

Laatste stap: shine on the road ahead.

Zodra u klaar bent met het polijsten van uw auto, zult u het weten. Hij zal er gloednieuw uitzien en glimmen als nieuw. Een gepolijste auto ziet er geweldig uit in elk licht en onder elke hoek. En u zult er elke dag met plezier in rijden. Met een beetje moeite en geduld kunt u ook thuis uw schoenen poetsen. Dus, waar wacht u nog op? Uw auto polijsten is een van de gemakkelijkste manieren om hem die high-end look te geven. Het is ook een van de meest kosteneffectieve manieren om uw auto thuis dat beetje extra te geven. Met een paar eenvoudige stappen en een beetje tijd en geduld kunt u uw auto polijsten voor minder dan €20. En het beste deel? Een gepolijste auto ziet er geweldig uit in elk licht en onder elke hoek. Dus, zet je polijstmuts op en poets je auto!